FILMEZZUNK.HU
A legjobb kalózos filmek

A 10 legjobb kalózos film, amit vétek lenne kihagyni

45080

6. A herceg menyasszonya (The Princess Bride, 1987)

Egy családi hagyomány szerint mesél nagyapa unokájának. A mese megelevenedik, és Boglárka hercegnőt elrabolja a gonosz Humperdink herceg. Kiszabadítására összeáll egy kicsiny, de annál lelkesebb társaság a hercegnő szerelmének vezetésével.

A herceg menyasszonya (The Princess Bride, 1987)

5. Hook (1991)

Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball meccséről, mindenhonnan elkésik, az ígéretei semmit nem érnek. Felesége, Moira (Caroline Goodall) sok küzdelem árán elviszi Londonba, hogy megünnepeljék Wendy nagyi (Maggie Smith) születésnapját. Az éj leple alatt Hook kapitány kilép a mesék birodalmából, és elrabolja Peter gyerekeit. Csak Pán Péter mentheti meg őket.

Hook (1991)

4. Pán Péter (Peter Pan, 1953)

Ki ne hallott volna már Pán Péterről, a repülő kisfiúról, aki nem akar felnőni? Wendy Londonban élt egy magas házban a mamájával, a papájával és két öccsével, Johnnal és Michaellel. Mesés kalandok egész sora veszi kezdetét, amikor Pán Péter meglátogatja a három kis lurkót, és elviszi őket Sohaországba, ahol a gyerekek soha nem nônek fel. Csingiling, a tündéri tündér és egy csipetnyi tündérpor segítségével a testvérek megtanulnak repülni, és segítenek Pán Péternek, hogy legyőzze a félelmetes és gonosz Hook kapitányt. Walt Disney ebben a filmjében is csodát művelt.

Pán Péter (Peter Pan, 1953)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·