FILMEZZUNK.HU
A legjobb katasztrófafilmek

A 15 legpusztítóbb katasztrófafilm, amit vétek lenne kihagyni

2667

11. A United 93-as (United 93, 2006)

2001 szeptember 11-én, az elmúlt idők egyik legszörnyűbb tragédiája, a World Trade Center elleni terrortámadás napján a terrorakció részeként az Al-Káida tagjai eltérítik a United Airlines 93-as járatát is. Az utasok azonban nem nézik tétlenül, hogy az ő és polgártársaik életével csak úgy játsszanak a terroristák. Felveszik a küzdelmet a gép eltérítői ellen. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

A United 93-as (United 93, 2006)

10. Twister (1996)

Az amerikai Oklahomában hatalmas vihar készülődik. Két kutatócsoport életveszélyes rivalizálásba kezd, hogy melyikük tudja hamarabb a tornádó közepébe juttatni mérőműszerét. Dr. Jo Hardingnak (Helen Hunt) pedig nem csak a viharral, hanem magánéletével is meg kell küzdenie, ugyanis a sikeres akció érdekében össze kell fognia férjével (Bill Paxton), akivel nem épp felhőtlen a kapcsolatuk.

Twister (1996)

9. Életben maradtak (Alive, 1993)

1972. október 13-án egy repülőgép – fedélzetén egy Chilébe tartó uruguayi főiskolai rögbicsapattal és kísérőivel – rossz látási viszonyok közé került, és egy vulkán hófödte csúcsába ütközött. A kettétört repülő lezuhant, s bár az utasok és a legénység egy része azonnal meghalt, a szerencsés többség vérző sebekkel és törött csontokkal megúszta a balesetet. A túlélők meleg ruha és élelem nélkül várták a segítséget, de a mentőosztag nyolc napos kutatás után feladta a keresést. Néhány hét után eljött a pillanat, amikor dönteniük kellett. Nem volt más választásuk megtették azt, ami elképzelhetetlen: barátaik holttestéből táplálkoztak. Amikor az időjárási viszonyok megengedték, három fiú elhagyta a tábort, hogy segítséget hozzon… A film az emberi kitartás győzelmének igaz története.

Életben maradtak (Alive, 1993)

8. Pokoli torony (The Towering Inferno, 1974)

San Franciscóban a világ legmagasabb felhőkarcolóját annak 135. emeletén tartott ünnepséggel avatják fel. A pusztító szerencsétlenség akkor kezdődik, amikor a biztonsági berendezésekkel hiányosan ellátott magas épület 87. emeletén tűz üt ki, ami lehetetlenné teszi a vendégek távozását. Ekkor kezdődik a drámai mentőakció.

Pokoli torony (The Towering Inferno, 1974)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·