FILMEZZUNK.HU
A legjobb katasztrófafilmek

A 15 legpusztítóbb katasztrófafilm, amit vétek lenne kihagyni

2659

3. Titanic (1997)

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

Kate Winslet - Titanic

2. A lehetetlen (Lo imposible, 2012)

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő kiválóan telik, egészen december huszonhatodikának reggeléig, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas szökőár indul meg Thaiföld partjai felé, a család pedig az utóbbi idők legpusztítóbb természeti katasztrófájának áldozatává válik. A valós eseményeket feldolgozó film nem csak a természet pusztító erejéről, de az együttérzés, a bátorság, és a jóindulat hatalmáról is szól.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

1. Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

Az Apollo 13 1970. április 11-én történelmet készül írni azzal, hogy leszáll a Holdra. A kilövésnél még minden rendben megy, de a leszállás előtt baljós üzenet érkezik a Földre: “Houston, baj van!” Az űrhajó legénysége egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás következtében oxigén és enerigia nélkül marad. A tét nem a leszállás, hanem az életben maradás.

Apollo 13. 1995

Szívszorító! Borzalmas részleteket árult el Kevin Spacey a gyermekkoráról

Szerinted mely katasztrófafilmek a legjobbak a filmtörténetben? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Katasztrófafilmek történeteinek forrása: mafab)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·