FILMEZZUNK.HU
12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

3623

5. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (2003)

Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt “Hogyan”-rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe. Benjamin Barry, a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani – minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? /How to Lose a Guy in 10 Days, 2003/

6. Egy boltkóros naplója (2009)

A gyönyörű, fiatal Rebecca (Isla Fisher) tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca jövedelmezőbbre cseréli a munkáját, és az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyorsan népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is felkelti, aki mit sem tud a vásárlási mánia férfiakra gyakorolt veszélyes hatásáról.

6 elképesztő tény az Egy boltkóros naplója című filmről

7. Diploma után (2009)

Ryden (Alexis Bledel) friss diplomával a kezében biztos benne, hogy a legmenőbb állás várja, az élet felhőtlenül boldog lesz, bulizás a legjobb barátokkal, köztük Adammel (Zach Gilford), és végül a nagy Ő is felbukkan majd. A terv azonban totális csődöt mond, mert a lány nem talál munkát, így kénytelen hazaköltözni dilis családjához. Innen egyetlen vészkijárat van: jó melót kell szereznie. Apja (Michael Keaton) és anyja (Jane Lynch) azonban nem bizonyulnak a legideálisabb segítségnek, és hamarosan minden a feje tetejére áll.

12 legjobb karriertémájú film, ha már unod az életvezetési tanácsokat

8. Miért éppen Minnesota? (2009)

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

Miért éppen Minnesota? (New in Town, 2009)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·