FILMEZZUNK.HU
Top30: Minden idők legjobb sorozatai

Top30: Minden idők legjobb sorozatai

70250

12. Avatar – Az utolsó léghajlító (2005)

A világot a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz nemzetsége uralja. A nemzetségek közül néhányan különös képességgel rendelkeznek: uralni tudják az elemeket. A Tűz népe háborút indít a többiek ellen, a több mint száz éve tartó háború számtalan áldozatot követelet. A legenda szerint csak egy Avatar fékezheti meg az öldöklést, és állíthajta helyre a békét. Ő pedig nem más, mint az utolsó léghajlító, az ifjú Aang, aki mind a négy elem felett hatalommal bír. A fiú a vízhajlító Katarával és a lány bátyjával, Sokkával az oldalán elindul, hogy újra egyensúlyba hozza a világot.

Avatar - Az utolsó léghajlító (2005)

11. Homeland: A belső ellenség (2011)

Egy amerikai katona, Nicholas Brody iraki szolgálata során fogságba esik, azonban csodával határos módon, 8 év elteltével sikerül kiszabadulnia. A férfit hazatérése után az Egyesült Államokban hősként ünneplik, azonban a CIA-nál azt gyanítják, a férfi átállt az ellenséghez.

A mi emberünk (Our Kind of Traitor, 2016) - Előzetes

10. A törvény nevében (2014)

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült felgöngyölíteniük az esetet, azonban amikor új nyom kerül elő, mindkettejüket kihallgatják a korábbi eset kapcsán. A törvény nevében cselekménye párhuzamosan játszódik a napjainkban és múltban, míg végül összeáll a kép, és talán végre az elkövető kilétére is fény derül.

A törvény nevében (True Detective, 2014)

9. Sírhant művek (2001)

A családfő, karácsony éjszakáján tragikus balesetben életét veszti. Fia, Nate épp az ünnepekre érkezik, azonban nem csak édesapja halálával, hanem anyja lelkiismeret-furdalásával is foglalkoznia kell. Anyja ugyanis bevallja, hogy megcsalta férjét, de a helyzet csak bonyolódik, amikor kiderül, hogy Nate húga drogozik, bátyja pedig homoszexuális. A fiú egyetlen mentsvára szenvedélyes barátnője, Brenda, akivel a hazafele vezető úton ismerkedett meg. Azonban csakhamar kiderül, hogy Brenda családja sem különb, mint a sajátja.

Sírhant művek (2001-2005)

8. Ki vagy, Doki? (2005)

Rose Tyler, egy londoni áruházban dolgozó fiatal lány egy napon véres és megmagyarázhatatlan események szemtanúja lesz, melyek során az ő élete is veszélybe kerül. Ekkor tűnik fel egy rejtélyes férfi, a Doktor, aki megmenti őt, Rose pedig egyik pillanatról a másikra az emberiség jövőjét meghatározó csata közepén találja magát. A Doktor képes utazni az időben, Rose-nak pedig választania kell: vagy kitart megszokott és unalmas életénél, vagy a férfival együtt beleveti magát a múlt és a jövő rejtelmeibe.

Ki vagy, Doki? (2005)

7. Twin Peaks (1990)

Twin Peaks egy kis város, tele látszólag átlagos, jóindulatú polgárokkal, valahol az amerikai-kanadai határ közelében. Egy napon a város melletti folyó a partra mossa egy fiatal lány holttestét. Az ügy kivizsgálására Dale Cooper (Kyle MacLachlan) különleges nyomozó érkezik, akit a helyi seriff mindenben segít. Cooper nyomozásba kezd, és ahogy mélyebbre ássa magát az ügyben, egyre több furcsa dolgot derít ki a városka lakóiról. Úgy tűnik, mindenkinek van valami takargatni valója. Az egyik éjjel Coopert meglátogatja a halott lány szelleme, hogy figyelmeztesse a nyomozót, ugyanis sokkal többről van szó, mint egy egyszerű gyilkosságról.

Twin Peaks (1990)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·