FILMEZZUNK.HU
15 csajos fim, amit a barátnőddel kell megnézned

15 csajos fim, amit a barátnőddel kell megnézned

18454

7. Római vakáció /Roman Holiday, 1953/

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

6. 27 idegen igen /27 Dresses, 2008/

Jane egy segítőkész és fiatal nő, aki folyton esküvőkre és lakodalmakra jár, ám a saját kapcsolatai sehová sem tartanak. Titkon szerelmes a főnökébe, aki azonban Jane húgába, Tessbe szeret bele. Egy nap Jane két esküvő között ingázik, amikor találkozik Kevinnel, a riporterrel, aki úgy gondolja, remek sztorit írhatna Jane-ről. Mivel Kevin egy cinikus és mogorva fickó, az első pillanattól fogva ellenszenves lesz a nőnek. Amikor viszont a húga megkéri, hogy szervezze meg George és az ő esküvőjét, Jane élete talán boldog fordulatot vesz.

James Mardsen - 27 idegen igen /27 Dresses, 2008/

5. Szelíd szerelem /Love Comes Softly, 2003/

Házasságuk során egy ígéretet nem sikerült betartaniuk. Hogy sosem lesznek szerelmesek. Egy asszony álma az új életről vállalkozó kedvének, bátorságának és belső erejének próbatételévé válik. Marty egy szekéren érkezik az amerikai határvidékre, hogy új életet kezdjen. Egy előre megjósolhatatlan tragédia folytán az asszony megözvegyül és úgy érzi, a jövő nem tartogathat már számára sok jót. Ekkor dönt úgy, hogy elfogadja a szintén özvegy Clark Davis ajánlatát és hozzámegy a férfihoz, akitől azonban nem remélhet mást, mint egy kényelmes, de szerelem nélküli házasságot, mely csak a következő tavaszig szól. Amint eljön az ideje, hogy Marty visszainduljon szülővárosába, egyre több kétség gyötri és felfedezi magában a szerelmet, melyre már sosem tartotta képesnek magát új férje iránt.

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

4. Büszkeség és balítélet /Pride & Prejudice, 2005/

A film a 18. századi Angliában játszódik. A Bennet család, vagyis Mr. Bennet (Donald Sutherland), felesége és öt lánya Hartfordshire-ben élik polgári kis életüket. Anyagi biztonságuk egyelőre az apjuk vállán nyugszik, de már eladósorba kerültek a lányok. Szüleik szeretnék lányaikat tehetős emberhez férjül adni, ám a kilátások nem túl kecsegtetőek, mígnem egy napon a városba költözik a gazdag agglegény, Mr. Bingley (Simon Woods). Tehetős barátai között talán akad megfelelő kérő minden lány számára. Jane (Rosamund Pike), a legidősebb be is veti magát, igyekszik eltekerni Mr. Bingley fejét. Húga, a vadóc Lizzie (Keira Knightley) pedig csakhamar Bingley barátjával, a jóképű Mr. Darcyval (Matthew Macfadyen) kezd el ismerkedni. A levegő megtelik szerelemmel, ármánnyal és töménytelen mennyiségű pletykával. A helyzet szomorú fordulatot vesz, amikor Mr. Bingley hirtelen visszautazik Londonba.

8 dolog, amit nem gondoltál volna a Büszkeség és balítélet című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·